Majstrovstvá Európy juniorov 2020 odložené

titulka

Majstrovstvá Európy juniorov 2020 odložené.

S vypuknutím vírusu COVID-19, rýchlo rastúcim počtom prípadov, ktoré sa v súčasnosti vyskytujú na celom svete, a vládnymi opatreniami zameranými na pokus o zastavenie prenosu vírusu, sa stalo veľmi ťažkým a nepredvídateľným uskutočňovať medzinárodné súťaže počas mesiaca máj 2020.

Zdravie a bezpečnosť športovcov a všetkých ostatných účastníkov vrátane širokej verejnosti, sú prioritami všetkých strán zapojených do organizovania medzinárodných veslárskych podujatí. FISA, európske veslovanie a príslušné organizačné výbory sú od začiatku vypuknutia vírusu v pravidelnom kontakte. Všetci si uvedomili množstvo problémov, ktoré by bránili tímom v cestovaní počas mája, vrátane cestovných obmedzení, povinných a dobrovoľných karanténnych opatrení a v niektorých prípadoch nedostatočného poistného krytia koronavírusom.

Vzhľadom na tieto faktory, pôvodne naplánovaný termín 30. až 31. máj 2020, pre Majstrovstvá Európy juniorov 2020 v Belehrade, je zrušený. Avšak je tu možné odloženie - náhradné dátumy pre usporiadanie podujatia sa posudzujú prostredníctvom konzultácií s členskými európskymi veslárskymi federáciami.

Zdroj: FISA