Dopad globálnej pandémie na svetovú veslársku sezónu 2020

titulka

Dopad globálnej pandémie na svetovú veslársku sezónu 2020

Rýchle šírenie globálnej pandémie spôsobenej korona vírusom, negatívne zasiahlo dianie vo veslárskom svete. Na základe odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie, ktoré viedli k odloženiu olympijských a paralympijských hier do roku 2020, boli príslušní organizátori podujatí Svetového veslovania a FISA v nepretržitej komunikácii.
FISA a organizačné výbory sa preto rozhodli prijať nasledovné opatrenia:

  1. Majstrovstvá sveta seniorov 2020, MS do 23 rokov a juniorské majstrovstvá v Blede s Slovinsku, sú zrušené a nebudú opätovne naplánované
  2. Masters regata 2020  v Linzi-Ottensheime, Rakúsko, sa rušia v plánovaných termínoch v septembri 2020 a dátum sa presúva na 1. – 5. septembra 2021.
  3. Svetové finále vo veslárskych pobrežných šprintoch 2020 a Pobrežné majstrovstvá sveta v Oeiras, Portugalsko, sa rušia v plánovaných termínoch v septembri / októbri 2020 a presúvajú sa na október 2021 (presné dátumy sa dodatočne potvrdia).

Tieto rozhodnutia sa prijali po vyhodnotení všetkých možných riešení, na základe súčasných odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie. 
Teraz, keď sa potvrdili dátumy olympijských a paralympijských hier v Tokiu do roku 2021, FISA pracuje na návrhoch veslárskej sezóny 2021 a olympijských a paralympijských kvalifikácií. V priebehu nasledujúcich desiatich dní sa uskutočnia konzultácie so zúčastnenými stranami.

Zdroj: FISA