Slovenskí veslári na Svetovom pohári v Záhrebe

titulka

Reprezentanti SR vo veslovaní sa v uplynulých dňoch zúčastnili prvého kola Svetového pohára 2021 v chorvátskom Záhrebe. Na podujatie, ktoré sa konalo od 30. apríla do 2. mája, vycestovala reprezentácia v zložení Peter Zelinka (skif ľahké váhy), (dvojskif muži) Jakub Herhonek - Tomáš Anda a tréner Martin Verdonič.


Na prvom kole svetového pohára v chorvátskom Záhrebe sa Peter Zelinka po kvalitnom a bojovnom výkone umiestnil na tretej bronzovej pozícii v disciplíne ľahký skif muži, k čomu mu gratulujeme. Peter skončil s časom 06:59.88 bol v tesnom závese za nemeckým pretekárom Joachimom Agne, ktorý s časom 06:58.74 obsadil druhé miesto a prvé miesto patrí maďarskému veslárovi Petrovi Galambosovi s časom 06:56.83.

Peter Zelinka tak nadviazal na výborné výsledky svojho predchodcu Lukáša Babača v tejto disciplíne.
Výsledky z finále „A“ Svetového pohára 2021 v Záhrebe si môžete pozrieť tu


Naša mladá posádka dvojskifu mužov Tomáš Anda a Jakub Herhonek, po opravných jazdách skončili vo finále „C“ na druhom mieste, s časom 06:46.19, čím obsadila celkové 14. miesto. Chlapci nazbierali cenné skúsenosti do ich veslárskej budúcnosti, nakoľko sú pretekármi do 23 rokov a medzi seniormi "A" závodili prvý raz!
 Výsledky z umiestnenia si môžete pozrieť tu 

Zdroj text & foto: Martin Verdonič
 

image
image
image