Zlato z Primátoriek pre veteránov zo Slávie STU Bratislava

titulka

Pandemická situácia spôsobila, že sa po nútených presunoch tradičných termínov uskutočnili až tri, pre nás významné regaty, v jeden víkend. Na slovinskom Blede bojovali veteráni o tituly majstrov Európy. Na domácich pretekoch Devín – Bratislava sa uskutočnil ďalší súboj osemveslíc. No a prekvapujúco sa stalo, že sme mali zastúpenie na všetkých troch podujatiach a po dlhšom období sme 18.9.2021 opäť štartovali na tradičných Primátorkách, túto sezónu už 108. ročníku. Tento tradičný pretek osemveslíc v Prahe sa koná už od roku 1910.

Obnovená účasť nášho klubu nakoniec priniesla z Prahy cenné víťazstvo v zastúpení veteránskej osmy!

Po kúpe luxusnej pretekárskej osmy Filippi z vlastných prostriedkov veslárov, sa vytvorila partia našich bývalých juniorských a seniorských reprezentantov. Títo sa pripravovali už od chladivých zimných dní na jazere Zlaté Piesky, až po víťazný septembrový štart v Prahe. 


Spôsobom štart – cieľ pretekári v zložení: (zľava) Peter Hlavatý, Michal Stoličný, korm. Adam Baxa, Peter Schickhofer, Miro Mráz, Martin Petrík, Robo Lenárt, Roman Čerepkai a Michal Vabroušek (výpomoc z VK Beroun) porazili spoločenstvo Dukly a Pražských oddielov i posádky Olomouca a Behemiansu a v silnom proťáku na vlnách Vltavy pre seba a náš oddiel vyjazdili cenné ZLATO.


Nech je tento výkon motiváciou aj pre našu nastupujúcu generáciu mladých veslárov a tiež prebúdzajúcu sa partiu veteránov nielen v našom klube.

Oficiálnu fotogalériu si môžete pozrieť priamo na stránkach Primátorky, alebo na stránkach veslo.cz (Český veslársky zväz).

Text: Oto Gažovič
Foto:

image
image
image