Croatia Open 2022

titulka

Aktualizácia 14.04.2022

Prvá medzinárodná regata je za nami. Ako dopadla?
Trojica našich reprezentantov sa uplynulý víkend 9.-10.4. 2022 predstavila na prvej medzinárodnej regate Croatia Open 2022. V konkurencii deviatich európskych krajín (Chorvátska, Slovinska, Rakúska, Estónska, Maďarska, Talianska, Turecka, Srbska a Moldavy) zastupovali Slovensko junior Peter Strečanský (VK Sĺňava Piešťany) a seniori Ondrej Kovačovič (VK Sĺňava Piešťany) a Jakub Herhonek (STU Bratislava).
Skif juniorov patril na regate v chorvátskom Záhrebe k najobsadenejším disciplínam. Peter Strečanský si v konkurencii 50 pretekárov v ťažkých poveternostných podmienkach vybojoval skvelé tretie miesto. „Teplota stúpla ledva na 7 stupňov Celzia, fúkal silný vietor a pršalo. Peter ale potvrdil svoju stúpajúcu formu,“ pochválil svojho zverenca a syna jeho tréner a otec Peter Strečanský starší. Petra nasadil do závodov aj na druhý deň. „Chceli sme vyskúšať Petrovu psychickú aj fyzickú odolnosť. Využili sme preto pretek s tými najsilnejšími v kategórii seniorov. Peter si viedol vynikajúco, len o dve sekundy nepostúpil do finále a potvrdil svoju bojaschopnosť,“ komentoval jeho výkon tréner.
Na štarte sa zo Slovákov ukázali aj naši seniorskí pretekári. Jakub Herhonek v kategórii seniorov do 23 rokov obsadil v disciplíne skif v B- finále druhé miesto. Celkovo mu patrí ôsma priečka. Spolu s ďalším Piešťancom Ondrejom Kovačovičom si na dvojskife vybojovali 7. miesto. Chlapci sa napokon ocitli v B-finále potom, čo v rozjazde súperili aj s olympijskými víťazmi, bratmi Sinkovičovcami.
Našim reprezentantom držíme palce aby sa ich forma počas nastávajúcej sezóny len zlepšovala a priniesli nám veľa dobrých výsledkov.

Aktualizácia 11.04.2022

Zo sobotných pretekov postúpil Jakub Herhonek do finále B. Peter Strečanský sa prebojoval až do finále A s časom 7:40.86. Výsledková listina tu

V nedeľu sa darilo posádke dvojskifu Ondrej Kovačovič a Jakub Herhonek vyhrali v nedeľu B finále, s časom 6:46.55. Výsledkovú listinu si môžete pozrieť tu.

Aktualizácia 08.04.2022

V týchto dňoch organizuje Chorvátsky veslársky zväz spolu s veslárskymi klubmi v Záhrebe už v poradí 38. ročník medzinárodnej regaty "Croatia Open 2022". Samotné preteky sa konajú v dňoch 9. a 10. apríla 2022 v regata centre na jazere Jarun, blízko chorvátskeho mesta Záhreb. Naša posádka vycestovala na regatu už v stredu 6.4.2022 v nasledujúcom zložení:

  • Peter Strečanský st. - vedúci výpravy
  • Peter Strečanský ml. - VK Sĺňava Piešťany
  • Jakub Herhonek - STU Bratislava
  • Ondrej Kovačovič - VK Sĺňava Piešťany

V sobotu 9.4.2022 naši reprezentanti majú naplánované preteky v skifoch v týchto kategóriách:

  • Jakub Herhonek - štart 09:50 v kategórii juniori do 23 rokov na 2 000m
  • Peter Strečanský ml. - štart o 11:10 v kategórii juniori na 2 000m
  • Ondrej Kovačovič - štart 11:25 v kategórii muži na 2 000m

V nedeľu 10.4.2022 naši reprezentanti majú naplánované preteky v týchto kategóriách:

  • Jakub Herhonek & Ondrej Kovačovič - dvojskif muži
  • Peetr Strečanský ml. - skif muži

Držme palce našim pretekárom. O výsledkoch vás budeme informovať.

Fotogalériu z pretekov a príprav k nahliadnutiu tu

 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image