Olympic Hopes Regatta 2022

titulka

V piatok 3. júna 2022 sa v poľskej Kruszwici konala Olympic Hopes Regatta 2022. Reprezentačného výberu na tradičnej medzinárodnej veslárskej regate krajín Vyšehradskej štvorky a Rakúska pod názvom Regata olympijských nádejí sa darilo aj našim dorasteneckým reprezentantom.

Prestížnu možnosť pre 15 a 16 ročných veslárov predstaviť sa v reprezentačných dresoch na trati dlhej 2 km využila naša výprava v zložení pretekárov Michal Žemla, Viktor Jurga, Simona Weiszová, Adam Čambál, Marcel Škulec, Oliver Šimek a Alex Klein. Úspechy našej výpravy sú aj vďaka obetavej práci trénera Andreja Vičana.  

Zlato si vybojoval dvojskif Viktor Jurga (VK Sĺňava Piešťany) a Michal Žemla (SVK Bratislava) v osobnom rekorde 6:37. Simona Weiszová (VK Sĺňava Piešťany)  tiež v osobnom rekorde 8:13, si vybojovala na skife striebro a do posledných metrov nedala vydýchnuť pretekárke z Maďarska na prvom mieste. Pretek nevyšiel chlapcom v párovej štvorveslici podľa ich predstáv a viac sa pasovali s bójkami čo ich stálo cenné sekundy aby mohli bojovať s najrýchlejšími posádkami a prišli na šiestom mieste. Chlapci však získali určite cenné skúsenosti. Reprezentačnú dorasteneckú štvorveslicu tvorila posádka v zložení Adam Čambál (VK Šintava), Marcel Škulec (VK Sĺňava Piešťany), Oliver Šimek (SVK Bratislava) a Alex Klein (VK Sĺňava Piešťany). Vyrastá nám generácia nových veslárskych nádejí. 
V medailovom umiestnení krajín sme lepší ako domáci Poliaci. Aj dizajn nášho nového reprezentačného oblečenia mal úspech, nakoľko bolo viacero ohlasov, že Slováci majú najkrajšie oblečenie.

Gratulujeme k úspechom!

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image