Športový talent roka 2022

titulka

Slovensko je bohaté na mladé športové talenty a úlohou príslušných inštitúcii je vytvárať im priestor na rast ich talentu a zručností. Jednou z nich je aj Národné športové centrum (NŠC), ktoré im pomáha v kariére a aj tento rok v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR ocení mladé športové talenty a skúsených športovcov, ktorí stihli počas svojej kariéry reprezentovať svoju domovinu na majstrovstvách či olympijských hrách. Nezameniteľnú úlohu pri ich vývoji potenciálu majú aj ich tréneri, ktorých starostlivosť bude tiež ocenená.
Viac ako 15 športovcov a ich trénerov si odnesie domov ocenenie z ďalšieho ročníka Športovec Národného športového centra za rok 2022. V priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea si ceny prevezmú od ministra školstva Jána Horeckého, riaditeľa NŠC Vladimíra Balušku a ďalších významných osobností.
Novinkou tohtoročného podujatia je nová kategória ocenených, ktorou je „Identifikácia športových talentov“.
„Je veľmi dôležité v mladom veku identifikovať potenciál talentovaného športovca, ďalej ho rozvíjať a tiež zvýšiť efektivitu pri výbere športovcov a prispieť k rozvoju a skvalitneniu ich športovej prípravy. Preto sme túto kategóriu v spolupráci so športovými zväzmi a trénermi stanovili vo veku 14 – 18 rokov,“ vysvetľuje Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC.
Okrem toho budú ocenení aj športovci a tréneri podľa dosiahnutých výsledkov z posledných dvoch rokov, kedy siahli na medailové umiestnenia na rôznych majstrovstvách či olympijských hrách.
Slávnostné odovzdanie cien sa uskutoční v utorok 7. februára 2023, kde medzi ocenenými sú náš reprezentant Peťko Strečanský, ktorý získal  3. miesto na Majstrovstvách sveta juniorov 2022 v talianskom Varese. Ocenenie je aj pre trénera Petra Strečanského st.

Zdroj NŠC

image
image
image
image
image
image
image
image
image