Medzinárodná juniorská regata 2023, Mníchov

titulka

Študenti Gymnázia Pierra de Coubertina a zároveň členovia Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany sa predstavili na prestížnej juniorskej regate v Mníchove, ktorá sa konala v dňoch 6.-7. mája 2023.
Piešťanskí dorastenci a juniorky začreli svojimi karbónovými veslami po prvý krát do priezračnej vody pretekárskej dráhy postavenej pre Olympijské hry v Mníchove v roku 1972.  V konkurencii športovcov z 12 štátov Európy úspešne reprezentovali v obidvoch súťažných dňoch. Na skifoch junioriek Anna Kublová medzi  34 pretekárkami obsadila po víťazstve v rozjazde popredné tretie miesto vo finále A.  Po 2000m dlhom závode sa tešila z bronzovej medaily za víťaznou Rakúšankou a druhou Nemkou, pred konkurentkami zo Švajčiarska a z Nemecka.  Simona Weiszová si v rovnakej disciplíne po štvrtej priečke v rozjazde zabezpečila štart v nedeľnom delenom finále, v ktorom zvíťazila.

Dorastenec Viktor Jurga v sobotu zvíťazil v delenom finále a po dosiahnutí celkovo štvrtého najlepšieho času spomedzi 45 štartujúcich dorastencov z Rakúska, Nemecka, Švajčiarska, Slovinska, Moldavska  a Chorvátska,  v nedeľu štartoval medzi šesticou najrýchlejších skifárov, medzi ktorými potvrdil celkovú štvrtú priečku v tomto náročnom medzinárodnom meradle. Dorastenec Alex Klein v skife ľahkých váh medzi 25 konkurentmi nezaváhal a druhým miestom v rozjazde sa kvalifikoval medzi šesticu najrýchlejších chlapcov z Nemecka, Rakúska a Moldavska, medzi ktorými obsadil v nedeľnom finále výborné 5 miesto.

Autor: Erika Jurgová

Zdroj: Piešťanský denník

Informácie: World Rowing, Regata Mníchov

image
image
image
image