Svetová finálna OH kvalifikácia

titulka

V dňoch 19. až 21. mája 2024 sa vo švajčiarskom Lucerne konala medzinárodná finálne kvalifikačná veslárska regata na OH 2024. O účasť na OH bojoval aj náš skifár Peter Strečanský. 

Skif je najviac obsadená disciplína a z tridsiatich pretekárov len traja môžu získať miestenku na Olympijské hry do Paríža. Petrovi sa podarilo cez opravnú jazdu, ktoru vyhral, postúpiť do štvrťfinále.  Ako zhodnotil Peter, ktorý bol mimochodom najmladší účastník, boli to ťažké preteky. Najazdiť v priebehu troch dní 5 krát po 2 km nie je žiadna pohoda. Peter skončil celkovo v D finále na treťom mieste. Je síce trochu sklamaný z výsledku, ako priznal, ale je to len momentálny pocit po pretekoch.

Avšak treba sa na celý priebeh pretekov pozrieť z pohľadu trénera. Peter má len 18 rokov a je to nielen pre neho, ale aj pre celú slovenskú veslársku federáciu veľkou cťou byť späť na týchto typoch pretekov. Sám Peter povedal "ja to naozaj potrebujem, byť niekedy úplne na dne. To ma práve motivuje skúšať to znova a znova". Peter vie, kde sú jeho rezervy a nasledujúce mesiace bude pracovať čo najtvrdšie, aby sa zlepšil. Najbližšie ho uvidíme na treťom kole svetového pohára v Pozani, kde bude pretekať v jeho váhovej kategórii.

Držíme palce, nech sa nášmu mladému talentu darí! 

Celkové výsledky si môžete pozrieť tu.

image
image