Medzinárodná veslárska regata Linz

titulka

Počas víkendu 25. a 26. mája 2024, konala EUROW medzinárodná veslárska regata v rakúskom Linz Ottensheim. Na tejto tradičnej medzinárodnej dobre obsadenej regate v Linzi sme mohli vidieť aj slovenských veslárov a to až z troch klubov SVK Bratislava, VK Sľňava Piešťany a STU Bratislava, ktorí vytvorili jeden slovenský tím a spravili veľmi pekné výsledky. Na pretekoch sa zúčastnili klubové, ale aj reprezentačné posádky z krajín: Maďarska, Česka, Slovínska, Nemecka a Rakúska.
Preteky boli formou sobotných rozjázd a v nedeľu sa išli finálové jazdy.
Ako prvé sa v nedeľu predstavili naše skifárky Anastasia Iakovlev, ktorá vo finále B vybojovala prvé miesto.
V A finále sa predstavila Anna Kublová, kde obsadila bronzovú priečku.
Dorastenky z VK Sľňava Piešťany, Ema Vavrová a Tereza Grosová, dominovali v dvojskife a vyhrali finále A.
Nasledovali dvojskify mužov, kde v spoločenstve SVK Bratislava a STU Bratislava naši U23jkári Marián Púčik a Jakub Herhonek vybojovali zlatú medailu.
Po dvojskife mužov sa predstavili na skifoch v A finále dorastenci Peter Šimek a Quentin Green, kde sa umiestnili na 4. a 5. mieste.
Ďalej sa uskutočnilo A finále našich dorasteniek na skife, kde Ema Vavrová (VK Sĺňava Piešťany) vybojovala 2.miesto, nasledovala ju oddielová kolegyňa Tereza Grosová (VK Sĺňava Piešťany) na treťom mieste a Anna Žemlová (SVK Bratislava) doveslovala na 5.mieste. 
Následne sa predstavili naši dorastenci z SVK Bratislava Peter Šimek a Quentin Green, ktorí po skvelom závere v A finále obsadili striebornú priečku. 
Spoločenstvo STU Bratislava a VK Sľňava Piešťany Anastasia Iakovlev a Anna Kublová v dvojskife žien vybojovala zlato.
Záverečným štartom v A finále na skifoch mužov uzavreli naše účinkovanie Jakub Herhonek druhým miestom a Marián Púčik tretím miestom. Športovcom blahoželáme k úspechom.

Výsledky zo soboty tu

Výsledky z nedele tu

image
image
image
image
image
image
image
image